6 Eylül 2013 Cuma

Nasıl Yapılır? - Yollar


  • Bir yol inşa etmenin birçok yolu vardır. Bazıları kolay bazılar zor. Ama yollar minecraft dünyanızın görüntüsünü oldukça güzelleştirir.


  • Kullanacağınız malzemeler nasıl bir mekana yol yapmak istediğinize bağlıdır. Örneğin bir çöl kasabasına otoyol yapmak saçma olacaktır... Yollar herhangi bir kasabanın veya şehrin önemli bir parçasıdır. Yollar şehir yerleşiminin iskeletini oluşturur.


ŞEHİR TİPİ

  • Söylediğim gibi binaların tarzı yolunuzun tarzınıda belirler. Örneğin yaptığınız şehirde "elf" havası vermek istiyorsanız yollarınız kırılmış taştan olabilir. Yada modern bir şehir kuracaksanız yollarınız taştan tuğladan yapabilirsiniz. 

YOL TİPİ

  • Yolun tipide önemli bir faktördür. Kenar mahallelerde bir sokak, büyük şehirlerde ise anayollar oldukça güzel gözükecektir. Ancak bu size herzaman farklı yapı taşları kullanmanız gerektiği anlamına gelmiyor ama yoldaki bazı detayları değiştirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Örneğin anayollarda sokak lambaları, ara yollarda ise kaldırım tarzı küçük detaylar ekleyebilirsiniz.

KULLANILAN MALZEMELER

  • Aşağıdaki fotoğrafa bir göz atın. Sol taraftaki yol daha çok bir binanın parçası olarak gözüküyor öyle değil mi? Bunu sebebi bina ve yolun kırılmış taş ile birleşmesidir... Sağ taraftaki yol o durum için daha uygundur...

YOL DURUMU

  • Yazının başında da dediğim gibi binalarınız yolun şeklini belirleyecektir. Normal bir şehir için kusursuz bir yol ama orman şehri veya terk edilmiş bir şehir için biraz kusurlu, parçalanmış bir yol oldukça güzel gözükecektir.

FARKLI MALZEMELER

  • Sadece 1 çeşit blok ile yapılan yollar bazen çok sıkıcı gözükebilirler. Farklı iki bloğu karıştırarak yolunuzun daha güzel gözükmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin toprak ve çakıl yada kil veya çakıl bir araya gelerek oldukça güzel bir yol tarzı oluşturacaktır.

  • Size bir örnek daha veiriyim daha rahat anlamanız için; Çölde dümdüz bir yol yapmak sizce de saçma olmaz mı? Tabikide olur! Bu yüzden çölde kum ve kumtaşı ile çöl yolu yapabilirsiniz...





0 yorum:

Yorum Gönder

Eğer hesabınız yoksa yorum yapmak için "Anonim" kullanıcıyı seçebilirsiniz.

PAYLAS

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More