21 Ağustos 2013 Çarşamba

Tarım Rehberi - Şeker Kamışı

Şeker kamışı tarımı



  • Şeker kamışı üretimi hakkında bilmemiz gereken iki şey var. Birincisi, şeker kamışları sadece su bloğunun yanında yetişebilir ve ikinci olarak su bloğunun çarprazına koyamazsınız. Yani bir su bloğunun etrafında yetiştirebileceğin toplam şeker kamışı sayısı 4'dür. Ama bu tarım rehberinde size bir su bloğunun etrafında nasıl 8 tane şeker kamışı üretebileceğinizi anlatacağım.

  • Öncelikle aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi ortası boş kalacak şekilde 4 tane toprağı koyunuz. Daha sonra ortasındaki ve ardından sağ ve solundaki blokları kırınız. Ben iyi görebilmeniz için o blokları mavi ve beyaz yün yaptım.




  • İkinci adım olarak o bloğun içine su akıtmak için o sisteim üstüne resimde gördüğünüz gibi bir sistem yapın. Unutmayın! Bir şeker kamışı sadece 3 blok yükseğe ulaşabilir. Bunun için kumdan 4 blok yukarı o camları koymalısınız ki şeker kamışı tarımınız verimli olabilsin.




  • Ve son adım olarak sistemin etrafına şeker kamışlarınızı yerleştirin. Artık 3x3'lük bir arazide 8 tane şeker kamışı yetiştirebileceksiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder

Eğer hesabınız yoksa yorum yapmak için "Anonim" kullanıcıyı seçebilirsiniz.

PAYLAS

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More